IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
Problema centrala Beretta excusive mix C.S.I
sergiur2005
post Oct 3 2012, 09:40 AM
Post #1


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



Buna ziua tuturor! Ajutati-ma va rog sau macar lamuriti-ma ce sa fac, am de jumatate de an urmatoarea problema la centrala mea de apartament Beretta excusive mix C.S.I 26KW imi apare pe ecran eroarea 10 -lipsa flacara, ii dau reset si ca sa nu mai apara inca odata eroarea trebuie sa aprind un ochi la aragaz, Tot am cautat care ar fi problema si intr-o zi am pornit apa calda ca sa mearga centrala si am inchis robinetul la gaz si surpriza a aparut eroarea 10 lipsa flacara, cum se explica ara ceva??? Ajutati-ma va rog !!!!!!!

Am chemat de la 3 servisuri oameni si toti imi dau din umeri....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies (1 - 15)
new_valis
post Oct 3 2012, 05:23 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Era suficient dacă postai doar o dată, nu de 5 ori pe ferestre diferite...

Informaţiile sunt insuficiente ! Adică :
- face aşa şi pe īncălzire, şi pe acm?
- cei de la service ce au zis? I-ai văzut folosind vreun manometru de gaz cānd au intervenit?
- pornirea flăcării se face cu bufnitură ?
- flacăra se aprinde din prima , sau intră īn avaria 10 fără ca flacăra să apară?

După cum relatezi, pare o chestiune de reglaje a vanei de gaz , sau probleme cu reţeaua de gaz.

nb: SuperMario e cel mai avizat īn această problemă.


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Oct 3 2012, 07:14 PM
Post #3


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



Eroare 10 = lipsa flacara(placa electronica nu sesizeaza flacara in anumite conditii)
Posibile cauze:
-rubinetul de gaz inchis(banal)
-vana de gaz defecta(nu cred ca este cazul tau);
-reglaje vana de gaz-minim(cred ca este cazul tau);
-electrod de aprindere care descarca "pe alocuri"(adica nu unde trebuie);
-placa electronica(in cel mai rau caz);
-ar mai fi si alte cauze dar nu cred ca esti atat de ghinionist...

Totusi, din cate am inteles eu adevarata problema este sa gasesti un tehnician pregatit care sa'ti rezolve mica problema.
Succes!


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sergiur2005
post Oct 4 2012, 07:37 AM
Post #4


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



QUOTE (new_valis @ Oct 3 2012, 08:23 PM) *
Era suficient dacă postai doar o dată, nu de 5 ori pe ferestre diferite...

Informaţiile sunt insuficiente ! Adică :
- face aşa şi pe īncălzire, şi pe acm?
- cei de la service ce au zis? I-ai văzut folosind vreun manometru de gaz cānd au intervenit?
- pornirea flăcării se face cu bufnitură ?
- flacăra se aprinde din prima , sau intră īn avaria 10 fără ca flacăra să apară?

După cum relatezi, pare o chestiune de reglaje a vanei de gaz , sau probleme cu reţeaua de gaz.

nb: SuperMario e cel mai avizat īn această problemă.



Scuze!!! dar sunt asa de disperat!! nu mai stiu ce sa fac... toti care au venit au folosit manometre si au zis ca centrala merge bine nu are nici o problema, presiunea la gaz ok, dar cumva explicau problema ca posibil sa fie problema in conducta de gaz ca are aer.

Am observat la centrala ca tot timpul imi arata temperatura la apa, de obicei cand vin seara de la servici cateodata cand pe display imi arata 23 grade si pornesc centrala intra in avarie.

Pe incalzire am dat doar o data si mi a dat eroarea si de atunci nu am mai incercat.

Pana acuma era pe modul ''vara'' si cand deschid robinetul la apa calda se porneste ceva acolo si dupa vreo 3 secunde se aude ca o bufnitura mica cum se aprinde flacara, dar acum am pus-o pe modul confort si bufnitura mai ca nici nu se aude cand se aprinde flacara si centrala parca e mai silentioasa.

Centrala intra in avarie: cand deschid robinetul la apa calda se porneste centrala(se aude ceva ca porneste) si dupa 3 secunde cand trebuie sa se aprinda flacara imi da eroarea lipsa flacara dupa care ii dau reset si pornesc un ochi la aragaz si il tin aprin pana porneste centrala dupa care il sting si centrala merge mai departe fara nici o problema.

Poate cineva stie prin Suceava un meserias bun?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Oct 4 2012, 11:50 AM
Post #5


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



Intre timp iti recomand sa faci proba aceasta: inchide partial rubinetul de gaz de la centrala(cam pe jumatate sau mai mult), apoi vezi daca se mai blocheaza..


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Oct 4 2012, 02:31 PM
Post #6


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,191
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



QUOTE (sergiur2005 @ Oct 4 2012, 10:37 AM) *
...Poate cineva stie prin Suceava un meserias bun?



Doru Sofronie : 0741-067154.

Succes!


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sergiur2005
post Oct 4 2012, 05:05 PM
Post #7


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



Multumesc mult la toti pentru ajutor!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sergiur2005
post Oct 5 2012, 06:51 AM
Post #8


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



O sa revin cu detalii ce sa mai intamplat saptamana viitoare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sergiur2005
post Oct 6 2012, 09:11 PM
Post #9


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



QUOTE (SuperMario @ Oct 4 2012, 02:50 PM) *
Intre timp iti recomand sa faci proba aceasta: inchide partial rubinetul de gaz de la centrala(cam pe jumatate sau mai mult), apoi vezi daca se mai blocheaza..



Salut! deci am facut asa cum mi-ai zis, si m-am bucurat doar 2 zile, astazi seara pe la 23:00 am pornit robinetul de apa calda si iar s-a blocat centrala,
s-a pornit ca deobicei se auzea cum da scanteie dar nu se aprindea parca nu era gaz in conducta ceva de genul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Oct 7 2012, 09:18 AM
Post #10


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



Trebuie sa găseşti un meşter să-ţi regleze presiunea la gaz. Trebuie să folosească un manometru iar valorile sa fie minimă 20mmCA iar maximă 90-96 mmCA. Īn afară de asta trebuie să-ţi verifice electrodul de aprindere la arzător adică sa vadă dacă scānteia cade bine pe arzător. Īn plus ar trebui să verifice dacă coşul de evacuare a gazelor arse este original si bine montat. Odata controlate cele de mai sus centrala ar trebui sa mearga "brici".


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sergiur2005
post Feb 13 2013, 08:36 AM
Post #11


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



Am revenit cu detalii in legatura cu centrala mea, pana la urma nu am mai facut nimika pentru ca in octombrie a mai aparut eroarea de 2 ori si dupa aceea din noiembrie de cand a venit frigul pana in ziua de astazi nu a mai aparut erarea. Care poate fi explicatia vara imi apare iarna nu imi apare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Feb 17 2013, 04:09 PM
Post #12


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



QUOTE (sergiur2005 @ Feb 13 2013, 09:36 AM) *
Am revenit cu detalii in legatura cu centrala mea, pana la urma nu am mai facut nimika pentru ca in octombrie a mai aparut eroarea de 2 ori si dupa aceea din noiembrie de cand a venit frigul pana in ziua de astazi nu a mai aparut erarea. Care poate fi explicatia vara imi apare iarna nu imi apare...

Daca mai astepti un pic(pana in august) vin si iti reglez eu centrala smile.gif
Lasand gluma la o parte, ar trebui sa fie doar o problema de reglaje la vana de gaz, de aceea ar trebui sa suni un meserias...


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
detoatedan
post Mar 26 2013, 06:17 PM
Post #13


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 21-December 12
Member No.: 14,846



Clar este o problema de reglaj,dar daca stai la bloc la ce etaj stai? Dupa spusele tale reiese ca ai o presiune de gaz mai mare decat trebuie iar asta duce la blocarea vanei de gaz. Presiunea gazului este direct proportionala cu temperatura de afara, cu cat este mai frig cu atat presiunea scade,din cauza asta iarna nu ai probleme, presiunea gazului este mai mare la capat de coloana( de ex : daca stai la parter presiunea este mai mica decat cea de la ultimul etaj) Vara creste presiunea, deci apar si problemele tale...presiunea optima la intrarea in regulatorul de gaz(sper ca ai asa ceva) sa fie de 20 mlbari. Reglajele de presiune minime,maxime,de aprindere,de lucru se fac de la electrovana de gaz si sau placa electronica...sa nu umbli acolo sub nicio forma ! doar un bun meserias stie sa faca aceste reglaje,altfel poti strica grav cazanul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bananas
post Mar 30 2013, 05:18 PM
Post #14


Nou venit
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 4
Joined: 17-February 13
From: Reghin
Member No.: 14,976



Daca cumva nu exista regulator de gaz sub centrala monteaza unul cu cineva autorizat bineinteles si ai sa vezi ca nu vei mai avea probleme , din cele citite mai sus tind sa cred ca presiunea pe coloana de gaz este prea mare.-Sa ne mai relatezi eventual ce s-a mai intamplat.Respect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sergiur2005
post Oct 24 2013, 09:48 PM
Post #15


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



Salutare tuturor! am revenit. De la ultima postare din februarie pana ieri nu mi a mai facut figuri, in schimb de ieri seara iar a inceput cu figuri. Un vecin si a pus centrala si ieri au venit de la e-on gaz si au pus-o in functiune. Acuma la mine a aparut iarasi, seara aceeasi problema cu centrala nu se deschide electrovana de gaz si intra in avarie lipsa flacara, se porneste numai daca aprind un ochi la aragaz si ii dau un reset, ziua merge fara nici o problema. Acuma mi am dat seama ca in octombrie anul trecut tot un vecin si-a pus centrala si dupa ce a pus-o in functiune la mine au inceput problemele.Ce imi sugerati sa fac? De ce se intampla asa?
De fiecare data cand cineva o sa racordeze la conducta de gaz mie o sa mi faca figuri?
Eu stau la et.6
Multumesc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sergiur2005
post Oct 29 2013, 05:53 PM
Post #16


Membru
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-August 12
From: Suceava
Member No.: 14,556



Salutare celor care au participat la acest Topic, in sfarsit am rezolvat!!!!!!!! problema a fost regulatorul!!!! era montat invers!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th September 2018 - 02:28 PM
Aer conditionat | Centrale termice