IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Probleme ariston microtec 23 MFFI, Tot timpul da scanteie cand functioneaza
electronic4you
post Nov 8 2011, 07:31 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 4-November 11
From: Baia Mare
Member No.: 13,980



Buna seara tuturor.

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema la microcentrala. Este modelul Ariston Microtec 23 MFFI
Cand se porneste microcentrala functioneaza, merge si apa calda si incalzirea dar tot timpul da scantee in timpul functionarii si fluctueaza flacara in timp ce merge.
Ce problema electronica poate avea. Pana acum mi-am dat seama ca este din placa electronica.

Multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 12 2011, 07:35 PM
Post #2


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



si eu am tot acest model de centrala,a mea functioneaza bine,insa dupa aproximativ o 3 ore,intra in avarie,se stinge flacara si nu o mai aprinde.Am sunat pe cineva de la Ariston,si mi-a spus sa monitorizez daca dupa ce aprinde flacara,continua sa dea scanteie intre cei 2 electrozi.Ma uit pe acel orificiu,insa nu imi dau seam sad.gif a.Ce ar tb sa observ, in cazul in care da scanteie continua, in timp ce arde flacara?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moales florin
post Nov 13 2011, 02:21 PM
Post #3


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 122
Joined: 8-September 04
Member No.: 331



QUOTE (DanyBoy @ Nov 12 2011, 09:35 PM) *
si eu am tot acest model de centrala,a mea functioneaza bine,insa dupa aproximativ o 3 ore,intra in avarie,se stinge flacara si nu o mai aprinde.Am sunat pe cineva de la Ariston,si mi-a spus sa monitorizez daca dupa ce aprinde flacara,continua sa dea scanteie intre cei 2 electrozi.Ma uit pe acel orificiu,insa nu imi dau seam sad.gif a.Ce ar tb sa observ, in cazul in care da scanteie continua, in timp ce arde flacara?

Vinovat probabil un amarat de condensator.Remediere: cheama service-ul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 17 2011, 04:02 PM
Post #4


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



Problema este ca la mine nu da scanteie continua in timp ce arde flacara,si mi-a spus domnul de la service Ariston,ca tb schimbata placa,nu poate fi reparata si costa 600 ron. mellow.gif .Am gasit pe internet un domn care repara astfel de placi,si mi-a cerut 200 ron.Ce ma sfatuiti sa fac?Ma poate ajuta cineva sa remediez problema identificand piesa(piesele) de pe placa ce trebuiesc schimbate?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
polyterm
post Nov 20 2011, 07:03 AM
Post #5


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 14-February 11
Member No.: 13,555



[quote name='DanyBoy' date='Nov 17 2011, 04:02 PM' post='6413']
Problema este ca la mine nu da scanteie continua in timp ce arde flacara,si mi-a spus domnul de la service Ariston,ca tb schimbata placa,nu poate fi reparata si costa 600 ron. mellow.gif .Am gasit pe internet un domn care repara astfel de placi,si mi-a cerut 200 ron.


La banii astia trimite placa sa o faca!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 20 2011, 11:22 AM
Post #6


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



am facut placa si la fel,problema a ramas la fel sad.gif .Functionaza foarte bine aprox.3 h,dupa care intra in avarie,ii dau reset dupa aprox 10 min.(imdeiat nu functioneaza,doar imi stinge ledul rosu),functionaza 1h 30 min,dupa care reset,45 min functioneaza,etc. Persoana care a reparat placa mi-a dat garantie un an,insa m-a sunat in dimineata asta sa ma intrebe cum functioneaza,si i-am spus ca problema a ramas la fel mellow.gif .
Mi-a recomandat sa curat cosul de aerisire,ceea ce am si facut,sa suflu pe furtunul alb ce merge in sus spre cazan(posibil sa fie mizerie(am facut!),si sa verific daca reglajul de la pompa de recirculare,se invarte usor.Am incercat sa il invart cu o surubelnita lata,insa nu se misca,pare a fi blocat. blink.gif
Ce sa ii mai fac ca nu stiu? cred ca dau cu ea pe geam. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amisdaniel
post Nov 20 2011, 12:23 PM
Post #7


Membru
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 29-October 09
Member No.: 12,446



Va salut!
Intrebati pe cel care v-a reparat placa daca a verificat circuitul care sesizeaza prezenta flacarii.Mai precis cel care citeste curentul care trece prin electrodul de ionizare. Nu stiu daca este la fel ca la ariston uno dar la ariston uno era vorba de un condensator de 100nF/250 V(care se devaloriza).Daca nu aveti cunostinte de electronica sfatul meu este sa nu interveniti.Cel care a reparat placa va trebui sa rezolve defectul sau sa dea banii inapoi.Nu stiu de ce v-a recomandat sa umblati la reglajul pompei de recirculare.Cred ca incearca sa ghiceasca defectul.Trebuie verificat electrodul de ionizare ,cablul de la electrod la placa (sa nu fie oxidat conectorul)si prin inserierea cu un amper-metru (selectat pe microamperi) sa masoare curentul care trece prin electrodul de ionizare.As fi bucuros sa aud ca nu v-a luat banii degeaba si ca in final a-ti rezolvat problema.
Toate cele bune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 20 2011, 01:09 PM
Post #8


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



Am incarcat 2 poze aici(http://www.99poze.ro/placa_ariston/),imi puteti incercui ce anume trebuia sa schimbe?Pe spate se vede exact unde a lucrat, si ce a schimbat!Problema este sigur din placa?El sustine ca placa este in regula,si ca problema este altundeva.
Va multumesc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amisdaniel
post Nov 20 2011, 03:51 PM
Post #9


Membru
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 29-October 09
Member No.: 12,446



Va salut!
Sigur nu sunt ca nu am memorie vizuala buna,dar uitati-va pe spate placii in zona unde am incercuit.Acolo sunt doi condensatori si unul s-ar putea sa fie pentru circuitul de detectie a flacarii.Am avut acum ceva timp probleme cu o centrala de tipul asta dar nu era acelasi defect ca la Dvs.Nu sunt sigur daca firul negru vine de la electrodul de ionizare desi asa pare.
Pai daca placa nu are nimic,meseriasul ce a reparat la ea?!I-a schimbat condensatorii,releele sau i-a rescris memoria?!Si de unde stie sigur ca nu este placa defecta?A probat placa la alta centrala sau a avut o viziune?!Totusi 200 de roni nu reprezinta o suma mica.Nu va lasati pagubas si cereti mai multe explicatii pentru reparatia facuta.
http://imageshack.us/photo/my-images/834/placaaristonn.png/

Toate cele bune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Nov 20 2011, 09:35 PM
Post #10


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



Eu as zice sa folositi centrala pana se strica placa de tot iar apoi sa o inlocuiti cu una noua. Beneficiati si de garantie la ea. Ce sa' i faci, centralele se strica...ca orice masinarie de altfel...


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 21 2011, 09:57 AM
Post #11


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



Va salut!Am verificat placa,''meseriasul'' a schimbat condensatorul pe care l-a incercuit colegul,plus alti condesatori+cred ca releu...(a schimbat mai multe de pe placa).
Aseara am reusit sa aduc temperatura in camera unde am termostatul la 23C,dupa care l-am setat la 22C,iar centrala a mers perfect toata noaptea(mentionez ca am folosit priza din alta camera,si anume cea de la masina de spalat).Acum imi mentine temperatura la 22C si functioneaza bine,insa daca maresc la 23C si mai vreau sa imi mai fac un dush,la fel intra in avarie,nu mai aprinde flacara.
Observatia mea este ca,daca are timp sa se raceasca ''ceva'',functioneaza!Daca o suprasolicit,intra in avarie!
Ma face sa cred ca nu este de vina placa.Ce credeti?
Va multumesc,pentru toate raspunsurile!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 21 2011, 06:43 PM
Post #12


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



Se pare ca am gasit si buba,cand se blocheaza centrala,se aude un tacanit dinspre placa electronica,am desfacut,iar releul incercuit in imaginea atasata cred ca nu cupleaza bine,am vazut cum facea scanteie in el.cred ca de la el este.Ce credeti? ce reprezinta acel releu?
Visit My Website
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gygel
post Nov 22 2011, 07:41 PM
Post #13


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 92
Joined: 6-October 08
From: otelu rosu
Member No.: 2,474



ar trebui sal schimbi daca se vede puscate contactele in el ,eu tocmai am avut un caz chiar cu el,asemanator
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amisdaniel
post Nov 23 2011, 04:21 PM
Post #14


Membru
**

Group: Members
Posts: 29
Joined: 29-October 09
Member No.: 12,446



Va salut!
Pai nu este model capsulat si aveti posibilitatea sa-l curatati.Dar mai bine cum spunea si user-ul GYGEL schimbati-l cu unul nou.Daca este la 12 sau la 24 VDC gasiti mai usor.Daca este la 48 VDC gasiti mai greu.Eu la centrala am la 48 VDC si am cumparat doua pentru orice eventualitate.Sa inteleg ca nu mai da scanteie acum cand flacara este aprinsa?De fapt cand se aude acel tacanit semn ca releul cupleaza dar nu inchide bine circuitul ce anume incearca sa porneasca?Ventilatorul,pompa sau aprinderea?Spun asta ca nu imi dau seama ce comanda releul respectiv.La Ariston Uno scrie pe placa FUN,PUMP etc. in dreptul releului respectiv.La 24 VDC va pot da eu releu daca nu gasiti.Numai sa-mi spuneti daca are un singur contact (in fotografie pare cu un singur contact)sau este dublu,sau sa-mi trimiteti codul.Succes!
Toate cele bune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 23 2011, 05:55 PM
Post #15


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



In acel moment,incearca sa porneasca aprinderea,centrala fiind in repaus,da sa porneasca,insa nu mai aprinde flacara,se aude doar un vajeit.Patesc mereu asta daca suprasolicit centrala.Momentan o tin la 22 C pe termostatul din camera,iar daca vreau sa imi fac dush,opresc caldura,ca sa nu am vreo surpriza(am observat ca daca mentine apa din calorifere la 60 C,in max 1h intra in avarie).Nu ma pricep sa schimb acel releu,voi merge la cel care mi-a reparat placa.Multumesc foarte mult pentru ajutor!Va voi tine la curent daca reusesc sa repar aceasta afurisita de placa.Sau poate este altceva.....!%!?Un baiat de la Ariston,zicea ca este posibil sa fie vana de gaz?Ce sanse am sa fie de vina vana de gaz?
Am incarcat si un filmulet pentru a va ajuta:
http://www.youtube.com/watch?v=_bARmC0CvFc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Nov 26 2011, 02:49 PM
Post #16


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



placa este buna,am testat placa o zi intrega la cel care a reparato,functioneaza perfect! unsure.gif ,chiar nu imi dau seama ce poate fi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 26 2011, 03:01 PM
Post #17


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMĀNIKA...
Member No.: 486



Posibilă colmatare a schimbătorului de căldură (sau o circulaţie necorespunzătoare prin acesta) , ori termostatul de limită trebuie īnlocuit .


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci īncepe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gygel
post Dec 12 2011, 01:16 PM
Post #18


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 92
Joined: 6-October 08
From: otelu rosu
Member No.: 2,474



ar mai putea fi o cauza daca spui ca daca o soliciti mai tare face figuri,iti recomand sa dai ventilatorul de la cos jos si sa speli paleti ventilatorului,sar putea ca atunci cand gazele sant mai ferbinti sa nu mai creze ace depresiune in presostat si sa dea afara din cauza lipsa tiraj.succes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyBoy
post Feb 18 2012, 09:24 PM
Post #19


Membru
**

Group: Members
Posts: 10
Joined: 3-November 11
Member No.: 13,977



deci...nu mai stiu ce sa fac cu centrala asta,am ajuns la concluzia ca Ariston sunt cele mai slabe sad.gif
AM observat,ca atunci cand este foarte frig afara,in general seara,centrala intra in avarie.Deci cu cat este mai frig,centrala se solicitata mai mult si intra mai des in avarie sad.gif...Mai aveti idei? Am curatat si paletele,am reparat si placa sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Feb 20 2012, 07:45 PM
Post #20


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



Presostatul de aer sau ventilatorul...sunt pe duca...


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st February 2018 - 12:03 AM

www.centrale-termice.ro Web analytics