IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
probleme IMMERGAS EOLO STAR
Hanibalus
post Oct 8 2004, 09:32 AM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 8-October 04
Member No.: 388Am o centrala IMMERGAS EOLO STAR. Ziua merge super ok fara zgomot , nimic , dar noaptea incepand de pe la 20:00 pana pe la 22:30 face un zgomot foarte ciudat : se aude ca si cum ai porni o masina auto , dar nu porneste din cauza bateriei si totodata se aude apa cum e impinsa in tevi ( sper sa fi descris bine sunetul ) ,iar acul care indica presiunea apei oscileaza intre 2 si 1 1/2. I-am chemat pe baietii de la service , ziua , dar atunci nu se auzea nimic smile.gif , iar presupunerea lor a fost : gazul , intre orele mai sus mentionate , vine cu o presiune mai mare pe teava si sa vorbesc cu cei de la Distrigaz . Am sunat Distrigaz-ul si mi-au zis ca ei nu vin pentru asa ceva , presiunea gazului pentru centrala reglandu-se din regulatorul de gaz ( normal ) . Dupa care service-ul mi-a reglat centrala pe minim ( nu stiu ce inseamna asta ), dar acum , cand dau drumul la apa calda , nu se mai incalzesc caloriferele . E normal sa se intample asta ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristianG
post Oct 8 2004, 12:51 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 765
Joined: 12-May 04
From: Bucuresti
Member No.: 3Centralele termice au ceea ce se cheama "prioritate la apa calda", adica in momentul in care se prepara apa calda, centrala nu mai prepara si agent termic pentru incalzire. Se considera ca timpul in care se prepara apa calda nu este atat de lung incat sa se raceasca foarte mult spatiul de incalzit. Aceasta prioritate pentru apa calda se face din considerente economice. Nu se mareste puterea centralei pentru a functiona concomitent si apa calda si incalzirea rezultand astfel un cost mai mare al echipamentului.

Concluzie: In timpul prepararii apei calde, centrala nu prepara si agent termic de incalzire.

Problema cu presiunea la gaz este rezolvata de un regulator de gaz.
Vezi aici: http://www.centrale-termice.ro/index.php?o...2&Itemid=35

Supraincalzirea centralei este rezolvata intradevar din reglarea puterii centralei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hanibalus
post Oct 8 2004, 01:01 PM
Post #3


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 8-October 04
Member No.: 388multumesc pentru raspunsul rapid . Prin urmare trebuie sa vorbesc cu service-ul sa umble la regulatorul de gaz ( centrala nu se supraincalzeste , doar face zgomot puternic ).
Mai am 2 intrebari :
1. am urmatoarea situatie : centrala merge numai pentru apa calda , dupa ce inchid robinetul se aude apa in tevi ( ca un pleosc ), iar teava de tur care iese din centrala se incalzeste un pic
2. am urmatoarea situatie : centrala merge si pentru incalzire ; inainte de aprinderea ( periodica ) a flacarii pentru incalzire , se aude un tacanit ( timp de vreo 10 secunde )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioantermistu
post Feb 18 2007, 09:22 PM
Post #4


Membru
**

Group: Members
Posts: 39
Joined: 4-February 07
From: sibiu
Member No.: 1,503sper ca ai rezolvat pana acum problema; ceva asemanator am intalnit in cazul scaderii tensiunii electrice sub 200v si se datoreaza pompei Ascoll,altfel foarte desteapta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th May 2018 - 11:37 PM

www.centrale-termice.ro Web analytics