IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Grup instalatori specialitate
 
Reply to this topicStart new topic
berreta 24kw-nu mentine temperatura constanta
mesersmith
post Jan 28 2011, 11:16 PM
Post #1


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 1-October 10
Member No.: 13,145



nu stiu daca e de la presiunea gazului in zona sau de la temperaturile scazute, sau combinatia celor doua, insa am urmatoarea problema:
daca dau drumul mai tare la apa calda de la robinet, apa nu se mai infierbanta, ci sta calda doar.
sunt nevoit sa las debitul mai mic, de asa maniera incat sa se incinga apa.
problema e ca daca se incinge prea tare si o amestec cu f putina rece, trece pe rece de tot.
si am mai observat ca, dupa ce se stabilizeaza la o temperatura care pare constanta, in cateva secunde o ia razna si temperatura apei oscileaza de la fierbinte la rece total.
ce dzeu o avea?
vara nu am observat sa faca asa si de aici banuiala mea cum ca ar fi de la presiunea gazelor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Jan 29 2011, 05:11 PM
Post #2


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMÂNIKA...
Member No.: 486



Nu presiunea gazului este problema ! Calitatea lui, poate!(putere calorifică necorespunzătoare).

Din ceea ce relatezi, cred că problema este una de utilizare , sau ai de-a face cu colmatarea sch. de căldură , ori modularea flăcării nu este corespunzătoare. Adică, pe scurt :

- constructiv, debitul apei reci care trece prin centrală trebuie să fie undeva între 2,5 şi 11 l/min. La un debit mai mare, centrala nu reuşeşte să încălzească apa la temp. dorită => apă călâie. Deasemenea, dacă debitul este corect, dar temp. apei reci este sub 10 grd.C. (cum este iarna) , se întâmplă acelaşi fenomen.
- un sch. de căldură colmatat nu mai garantează un transfer termic adecvat , şi se petrece ceea ce relatezi. Fenomenul este însoţit de regulă de zgomote specifice , intrare în avarie de supraîncălzire, reducere de debit acm , etc.
- lipsa modulării flăcării (datorată senzorului de acm defect, sau vanei de gaz , sau plăcii electronice) , poate da manifestările relatate de tine.

Eu cred că la tine sch. de căldură este colmatat (sau are aer !). Apelează la un service autorizat; ei vor da verdictul corespunzător.


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci începe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mesersmith
post Jan 30 2011, 11:03 AM
Post #3


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 1-October 10
Member No.: 13,145



din ce spui tu, ar trebui sa scoata nu stiu ce zgomote, ar trebui sa intre in avarie, debitul nu se reduce de unul singur, insa nu face nimic din toate astea.
si ca tot veni vorba de zgomote, mai demult atunci cand dadeam drumul la apa calda, se auzea un zgomot f puternic, similar cu cel pe care l-ar fi facut daca as fi batut cu un ciocan prin tablele alea.
vad ca nu a mai aparut de multa vreme.
asta e zgomotul specific al colmatarii?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Feb 2 2011, 01:49 PM
Post #4


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMÂNIKA...
Member No.: 486



QUOTE (mesersmith @ Jan 30 2011, 01:03 PM) *
...... mai demult atunci cand dadeam drumul la apa calda, se auzea un zgomot f puternic, similar cu cel pe care l-ar fi facut daca as fi batut cu un ciocan prin tablele alea.
vad ca nu a mai aparut de multa vreme.
asta e zgomotul specific al colmatarii?



NU! Zgomotul sesizat de tine seamănă cu fenomenul fizic numit 'Lovitura de berbec' , dar acesta apare la ÎNCHIDEREA robinetului de apă caldă, nu la deschiderea lui... mellow.gif


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci începe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mesersmith
post Feb 3 2011, 07:55 PM
Post #5


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 1-October 10
Member No.: 13,145



azi aproape ca nu am reusit sa fac baie.
venea cand fierbinte, cand f rece, a fost ingrozitor.
am observat un fenomen: cand apa se incingea f tare, centrala se oprea pt cateva secunde, probabil pt ca temp apei ajungea la val maxima.
pana repornea, venea apa rece ca gheata.
ce e ciudat, e faptul ca centrala a prin 3 ierni si nici in serile cele mai geroase, nu a facut asa.
cred ca o arunc la gunoi si-mi iau alta.
desi nu ma pricep la centrale, sunt electronist de meserie si stiu sa surubaresc bine.
ar putea cineva sa-mi explice ce si cum sa verific? eventual si sfaturi legate de demontarea componentelor.
va multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mesersmith
post Sep 23 2011, 05:50 PM
Post #6


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 1-October 10
Member No.: 13,145



exista cumva programul rabla pt centrale termice?
pt ca vreau s-o dau la gunoi.
nu am reusit sa-i fac nimic, desi au fost vreo doi mesteri sa se uite.
fiecare dintre ei a umblat la prima piesa in care intra gazul si la care se regleaza un debit dintr-un surub.
nu stiu cum se cheama acea componenta.
ambii imi spuneau ca e ceva de la debit, insa desi au tot umblat la surubul ala, pe moment mergea pt cateva minute, apoi facea ce stie ea cel mai bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
obywan
post Sep 23 2011, 07:11 PM
Post #7


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 349
Joined: 16-July 08
From: jud. BACAU
Member No.: 2,114



QUOTE (mesersmith @ Sep 23 2011, 05:50 PM) *

Daca dai o cautare pe internet folosind intrebarea ta, vei gasi sigur raspunsuri. Sunt cel putin 2 marci care au un asemenea program.
Totusi nu ar strica consultarea unui specialist care este familiarizat cu modelul tau de centrala. Nu mai chema pe oricine daca nu stii sigur ca are cunostintele necesare. Cel mai bine ar fi sa cauti pe internet ce reprezentanta de service este in orasul tau pentru marca ta de centrala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gygel
post Oct 23 2011, 05:28 PM
Post #8


Membru senior
***

Group: Members
Posts: 92
Joined: 6-October 08
From: otelu rosu
Member No.: 2,474



daca centrala are schimbator secundar pentru prepararea apei calde ,atunci trebuie neaparat curatat ,de asta iti face asa

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nelu10
post Nov 7 2011, 07:55 PM
Post #9


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 22-January 11
Member No.: 13,483



Ma uimeste faptul, ca asa de hotarati il trimiteti la "meseriasi", pentru asta sunt, pe cand cel mai bun meserias e proprietarul. Acelasi tip de centrala am si eu. A mers o luna bine (zic eu), pentru ca atunci ridica apa in calorifere pana la 80 de grade, dar de doua ierni, nu mai trece de 60, nici mangaiata nici injurata. E inca in garantie, am chemat servisul, au venit baietii, si la nici 4 luni de functionare (berbecea tare rau cand pleca pe incalzire), i-au facut spalaturi, clizma, ca vezi doamne, are depuneri de branza pe schimbator. Si daca i tineam la baie de cromare sau alte depuneri, nu s-ar fi depus in cateva luni de functionare. Insfarsit,amplatit 150 lei (ca asta nu cuprindea garantia), si tot trasnea si nu ridica mai mult de 60. In seara de revelion, an stat 6 ore sa reglez debitul de gaz (cei de la servis habar n-aveau ca din niste geampari se poate seta debitul dorit de gaz (consuma si 25 m cubi pe 24h). Am reusit s-o fac sa nu mai trazneasca la plecare asa tare, si sa reduc consumul la 11-12m cubi pe 24h, avand 7 calorifere, casa de boltari si izolata cu polistiren, iar camerele din spre N, izolate si pe dinauntru.
Piesa la care spui ca ti-a umblat, e modulatorul de gaze, care mie mi-a luat foc acum o luna cand s-a lasat frigul si a pornit prima oara. Au venit, l-au schimbat, si pentru ca stiau ca nu merge bine de un an, au schimbat si pompa. Nu mai trazneste deloc, merge normal. Pentru ca tot nu ridica mai mult de 60, au facut si ei reglaj din jumparii din placa, dar n-au avut rabdare ca mine 6 ore, si au schimbat placa. Softul ei, e asa de tampit, incat merge 15 min. la 40 de grade,dupa care sporeste la 60 de grade iar timp de 15 min. si cand sa treaca mai departe, se opreste, c-a facut temperatura de oprire. In felul asta nu am mai mult de 18 grade in casa, chiar 16 in ultima camera, am si caloriferele echilibrate din ventile, cele de aproape mai strangulate, si liber cele departate. Am incercat si cu modificari la diafragma de la evacuare. Ea a venit cu fi 44. Am facut de 41, apoi 37. Nimic, nicio inbunatatire. Mi-a mai ramas, s-o tai in doua, si sa fac focul cu lemne sub ea, cat mai aproape de schimbator, ca asa cum e ea acum, are chiar 30 cm intre arzator si schimbator. E mai aproape de soare decat de flacara. Adica, pentru a incalzi ce trebuie, 5-6 atm. de gaz, ca sa ajunga la schimbator, si catefa sute de metri de gaz, adica teava ce vine de la rusi. Acum, la cat m-a tampit pe mine natia asta de centrala, l-as si injura pe ala care mai cumpara asa ceva, BERETA JUNIOR.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Nov 7 2011, 08:35 PM
Post #10


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



Ati controlat duzele la arzator? Senzorul NTC de pe schimbatorul de caldura?


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nelu10
post Nov 8 2011, 08:48 AM
Post #11


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 22-January 11
Member No.: 13,483



La prima vedere, sunt curate, nu sunt incinse nu sunt afumate,iar senzorului, ce sa-i fac eu? Cum pot sa-l testez? Eu sunt indignat de modul cum lucreaza softul. Sa stea 15 minute la 40 de grade, pe cand ar putea, ca in cele 15 min sa ajunga la temperatura ce-o reglez din potentiometrul de pe placa, sa zicem 70-80 de grade, mergand asa pana la atingerea temperaturii dorite din camera Ea, nu. Merge 15 min la 40, alte 15 probabil la 60, zic probabil, ca la cum e acum afara, nu prea a prins-o 30 de minute mergand, sa vad daca ar mai face alt salt dupa alte 15 min. Pe placa de baza, intre cei doi potentiometrii de reglaj apa si incalzire, sau undeva in apropierea lor, mai e un semireglabil caruia nu-i stiu functia, si nici servisul. Nu cumva el face ca timpul de 15 min. pentru acele trepte, sa fie reglabil? N-am umblat la el, dar cineva care stie ce spune, il rog sa-mi spuna, daca pot face ca acel timp de cate 15 min sa fie redus. E una sa circule prin calorifere apa la 40 de grade timp inutil ,si alta sa ridice progresiv in acelasi timp, direct la temperatura reglata de pe panou.Pe panou degeaba e acel reglaj, care are si o sectiune de AUTO pe jumatate, ca nu face mare lucru , fie la maxim fie la minim. Daca la minim pleaca cu primul timp in care temperatura apei creste la 40 cu greu, la maxim mai ridica 5 grade in plus. Zona de auto, e insesizabila. Chiar acum cand scriu, am testat sa vad daca mai e si al trei-lea timp, si nu e. Am regla temperatura din camera la 20, am dat pe panou la maxim, a mers 15 min la 40-45 de grade, a urmat saltul la 60, si dupa mai mult de o jumatate de ora, n-a depasit 65 de grade. Am izolat si tevile pana la calorifere, sa nu se mai piarda temperatura pe traseu. Daca intru langa femeie, si fasaie de doua ori, transpir pana dimineata, si nu scoate -saraca - decat cativa mm cubi, iar asta cu zeci de metrii cubi nu face mai nimic! Ma pricep binisor la electronica, si sustin ideea mea, prin care nu accept atata bataie de joc cu asemenea tampenii, sa mearga rece aiurea. Imi trecea prin cap, sa tai din cutia arzatorului, sa cobor schimbatorul mai aproape de arzator, reduc din gaz pana obtin temperatura dorita. Asta inseamna sa descopar eu, ce stiu altii de zeci-sute de ani. Nu vorbesc ca prostu' , ca cineva a facut asta, si merge excelent.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mesersmith
post Nov 8 2011, 09:53 AM
Post #12


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 1-October 10
Member No.: 13,145



rezolvat.
i-am aruncat pe toti mesterii la gunoi si m-am apucat singur de ea.
am gasit ntc -ul de pe teava de apa calda defect.
l-am schimbat si merge parfum.
m-a costat 60 ron.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nelu10
post Nov 8 2011, 12:35 PM
Post #13


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 22-January 11
Member No.: 13,483



Si ce-au zis aia de la servis, ca asa merge ea? Am eu dreptate? Cum sa nu! Eu as invata pe toata lumea ce stiu. Ei n-au de unde invata, nu s-au mai facut scoli de meserii. De aceea spuneam, ca eu ii invatam ce sa faca, in loc ca eu sa fiu servit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Nov 8 2011, 07:35 PM
Post #14


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



Pentru nelu10(caci vad ca este irecuperabil, dar nu e numai vina lui):

placa electronica are o serie de Jumpers adica vreo 5, cu JP2 introdus(scurt-circuitat)ar trebui sa dezabilitezi temporizarea de 15min la putere redusa. asta ar insemna ca centrala sa mearga la maxima putere in toate conditiile pana la apropierea de set-point ca mai apoi, odata ajuns la set point sa moduleze flacara. Asta ar fi solutia la problema ta, adica fara sa tai centrala pe ici pe colo smile.gif...


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 9 2011, 04:41 AM
Post #15


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMÂNIKA...
Member No.: 486



QUOTE (nelu10 @ Nov 8 2011, 10:48 AM) *
.......Imi trecea prin cap, sa tai din cutia arzatorului, sa cobor schimbatorul mai aproape de arzator, reduc din gaz pana obtin temperatura dorita. Asta inseamna sa descopar eu, ce stiu altii de zeci-sute de ani. Nu vorbesc ca prostu' , ca cineva a facut asta, si merge excelent.



huh.gif wacko.gif

Din păcate iată la ce nivel de stres îi duc aşa zişii meseriaşi pe utilizatori. Iar rezultatul nervilor beneficiarului îl face acesta să procedeze la acţiuni elucubrante , de genul celei relatate mai sus.

Cum să tai din cutia arzătorului , sau să faci modificări în configuraţia centralei ?? Tocmai astfel de operaţiuni duc la evenimente grave sau , cel puţin , la funcţionări dubioase şi periculoase ale echipamentelor.

Dacă eşti bolnav , nu trebuie să te tratezi singur, că nu-i dai de capăt bolii, decât poate din întâmplare . Dacă ai nenorocul şi nimereşti la un medic mai slab , cauţi altul şi rezolvi problema.

Aşa şi cu centralele . Dacă service-manii iniţiali nu au rezolvat problema, trebuie căutaţi alţii , că ai de unde alege . O marcă bună are în spate şi o reţea de service bine pusă la punct.

Iar BERETTA nu face excepţie . Te poţi informa corect despre reţeaua lor de service accesând www.riello.ro .


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci începe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nelu10
post Nov 9 2011, 07:45 PM
Post #16


Nou venit
*

Group: Members
Posts: 7
Joined: 22-January 11
Member No.: 13,483



Domnule Valis, eu asteptam un o solutie sa rezolv eu, nu sa fac pe toti la rand cu Pl-ul mare, si eu sa dorm tot la 16 grade. Edison (excrocul) a facut 5000 de experiente pana a aprins becul, ca apoi sal tepuiasca pe Tesla cu 50 000 de dolari, ale carui dosare stau pitite prin sertare, tocmai de astia la care ma trimiti, cine-o fi aia. Eu nu mai cred in "firme".
Domnule mario, esti sigur ca Jp2 asta face? Nu inteleg ce inseamna set-point. Cumva temperatura maxima reglata, sau setata? Pai eu am cartea ei, in care scrie clar, si am facut setarile cu jp1 si jp2, 6 ore in seara de revelion, pana am obtinut ceva ceva, dar nu ce trebuia. Din ei se regleaza debitul de gaz, nu timpul. Daca nu-i asa, explica-mi te rog, mai in amanunt si termeni de inteles. Bagand jp1 si 2, cele doua butoane de reglaj apa menajera si caldura, preiau functia de dozare minim (cel de caldura) si maxim (cel de apa menajera), a gazului, si scotand pe rand jp2 apoi 1, se memoreaza pozitiile respectiv debitele reglate de cele doua butoane. In carte n-am intalnit ceva referitor la reducerea celor 15 min. de balamuc. Ce gresesc, ce n-am facut? Nu mi-ai spus ce face semireglabilul de langa cele doua potentiometre. La vechea placa, am umblat la el, dar n-am observat nimic interesant, sau n-am stiut eu ce sa observ. Acum cand afara sunt 2-3 grade catre dimineata, si 20 ziua, tot imi consuma 10 m cubi, la 7 calorifere. Adica vre-o 5 mil lei pe luna, can astia trebuia sa-i dau la minus 20 de grade afara. Pai daca nu dam 100 mil pe instalarea centralei, luam lemne 20 de ani. Asa a vrut femeia, sa bage centrala, sau central, nu stiu, si acum dispare mereu de acasa, azi e la gaze, maine la lumina, apoi la apa , iar la sor-sa, ca p-acolo e mai cald, dar o ia cu friguri, cand scoate banii. Eu cum s-o-ncalzesc, daca-i lemn?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SuperMario
post Nov 9 2011, 09:00 PM
Post #17


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 230
Joined: 25-April 08
From: Roma
Member No.: 2,068



QUOTE (nelu10 @ Nov 9 2011, 08:45 PM) *
Domnule Valis, eu asteptam un o solutie sa rezolv eu, nu sa fac pe toti la rand cu Pl-ul mare, si eu sa dorm tot la 16 grade. Edison (excrocul) a facut 5000 de experiente pana a aprins becul, ca apoi sal tepuiasca pe Tesla cu 50 000 de dolari, ale carui dosare stau pitite prin sertare, tocmai de astia la care ma trimiti, cine-o fi aia. Eu nu mai cred in "firme".
Domnule mario, esti sigur ca Jp2 asta face? Nu inteleg ce inseamna set-point. Cumva temperatura maxima reglata, sau setata? Pai eu am cartea ei, in care scrie clar, si am facut setarile cu jp1 si jp2, 6 ore in seara de revelion, pana am obtinut ceva ceva, dar nu ce trebuia. Din ei se regleaza debitul de gaz, nu timpul. Daca nu-i asa, explica-mi te rog, mai in amanunt si termeni de inteles. Bagand jp1 si 2, cele doua butoane de reglaj apa menajera si caldura, preiau functia de dozare minim (cel de caldura) si maxim (cel de apa menajera), a gazului, si scotand pe rand jp2 apoi 1, se memoreaza pozitiile respectiv debitele reglate de cele doua butoane. In carte n-am intalnit ceva referitor la reducerea celor 15 min. de balamuc. Ce gresesc, ce n-am facut? Nu mi-ai spus ce face semireglabilul de langa cele doua potentiometre. La vechea placa, am umblat la el, dar n-am observat nimic interesant, sau n-am stiut eu ce sa observ. Acum cand afara sunt 2-3 grade catre dimineata, si 20 ziua, tot imi consuma 10 m cubi, la 7 calorifere. Adica vre-o 5 mil lei pe luna, can astia trebuia sa-i dau la minus 20 de grade afara. Pai daca nu dam 100 mil pe instalarea centralei, luam lemne 20 de ani. Asa a vrut femeia, sa bage centrala, sau central, nu stiu, si acum dispare mereu de acasa, azi e la gaze, maine la lumina, apoi la apa , iar la sor-sa, ca p-acolo e mai cald, dar o ia cu friguri, cand scoate banii. Eu cum s-o-ncalzesc, daca-i lemn?


JP1 activeaza functia de reglare a puterii minime pe incalzire;
JP2 activeaza functia de reglare a puterii maxime pe incalzire(JP1 introdus);
Jp2 dezactiveaza functionarea la puterea minima de 15 min si alte temporizari(JP1 neintrodus)

Set-point = temperatura setata

SFAT PRETIOS= fa rost de un tehnician adevarat, adica cauta'l si'l vei gasi...fara indoiala. Odata ce l'ai gasit pastreaza'l.
Nu sunt admise modificari ale centralei in nici un mod.

P.S. Trateaza centrala cu respect.


--------------------
Daca ai un mic dubiu...atunci sa n-ai nici un dubiu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
new_valis
post Nov 10 2011, 04:47 AM
Post #18


Membru senior
Group Icon

Group: Instalatori
Posts: 1,189
Joined: 10-April 05
From: ROMÂNIKA...
Member No.: 486



QUOTE (nelu10 @ Nov 9 2011, 09:45 PM) *
Domnule Valis, eu asteptam un o solutie sa rezolv eu, nu sa fac pe toti la rand cu Pl-ul mare, si eu sa dorm tot la 16 grade. Edison (excrocul) a facut 5000 de experiente pana a aprins becul, ca apoi sal tepuiasca pe Tesla cu 50 000 de dolari, ale carui dosare stau pitite prin sertare, tocmai de astia la care ma trimiti, cine-o fi aia. Eu nu mai cred in "firme"...



Pe acest FORUM nu sunt încurajaţi şi sprijiniţi autodidacţii ! Indiferent de nivelul lor de pregătire . Singura soluţie pe care ţi-o putem da este : APELEAZĂ LA UN SPECIALIST !!

Orice intervenţie pe care cineva o face asupra centralei după capul lui atrage răspunderea totală a acestuia în cazul apariţiei de probleme. E plin FORUM-ul de solicitări de la cei care şi-au băgat nasul în echipamente, le-au dat peste cap , iar acum ţipă după ajutor că nu le mai merge cum trebuie centrala !

Dacă consideri că sfaturille noastre nu se ridică la înălţimea aşteptărilor tale , mai bine nu mai posta . Aici nu e locul unde cineva să-şi verse frustrările !


--------------------
Nu spune niciodată ''Nu se poate'' , ci începe cu '' Să vedem ''!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd June 2018 - 11:17 PM

www.centrale-termice.ro Web analytics