Printable Version of Topic

Click here to view this topic in its original format

Forumul Centrale-termice _ Cea mai buna solutie tehnico-economica... _ 2 centrale in loc de una la casa cu P+M?

Posted by: cris07don Mar 1 2010, 06:23 PM

Oare ar fi o solutie la o casa cu P+M, aprox. 200 mp (doua bai sus, baie si bucatarie jos - pe partea de acm), cate o centrala pe fiecare palier cu termostatul ambiental aferent care sa fie reglate, ziua cel de jos la o temp convenabila si cel de sus la o temp mai mica si invers noaptea? Poate e o prostie si nu rezolvi nimic decat sa investesti mult si sa nu poti amortiza in timp scurt, dar curiozitatea e mare.

Posted by: CristianG Mar 2 2010, 08:18 PM

Se poate sa reglez independent si fara 2 centrale, fac 2 circuite reglate de cronotermostate puse pe vane. Vanele pot fi cu motor sau cu element de dilatare. Herz au si una si alta.

Posted by: iulia.toader Mar 8 2010, 06:48 AM

Buna ziua!

Daca va ganditi sa instalati doua centrale, trebuie sa stiti ca, din punct de vedere al investitiei, nu merita efortul financiar. Trebuie sa platiti de doua ori in loc de o data pentru automatizare, revizii tehnice periodice ISCIR cerute de legislatie, service, intretinere.
In cazul in care fiecare centrala are contor separat si deserveste utilizatori diferiti, atunci sigur ca exista o ratiune: unul poate vrea mai cald, altul mai rece, si apar discutiii legate de cost. In aceasta situatie, doua centrale sunt o varianta viabila, dar, pentru o singura familie, nu este o solutie potrivita.
Reglarea cu doua servomotoare actionate de doua termostate/ cronotermostate este o alternativa, insa nu se poate separa consumul de gaze de pe fiecare circuit.

Daca doriti si alte detalii, va stam la dispozitie.


Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)