Printable Version of Topic

Click here to view this topic in its original format

Forumul Centrale-termice _ General _ Lamurire consum cazane multiple

Posted by: Toni.P Nov 12 2013, 10:06 AM

Buna ziua,

In blocul in care locuiesc am o "centrala" alcatuita din 2 cazane Viessmann Vitopend 200 cu arzatoare Cuenod C43, o automatizare Viessmann Vitotronic 300 pentru incalzire si Vitotronic 200 pentru apa calda (cu schimbator de caldura si vas de acumulare).

Din cate mi s-a spus arzatoarele ar functiona in regim alternativ daca nu este cerere mare.
Ce am observat eu: anul trecut, pe timp de vara, am mers cu ambele cazane in functiune lasand automatizarea sa-si faca treaba; vara asta am oprit unul din cazane iar consumul de gaz a fost aprope la jumatate fata de anul trecut. Este normal acest comportament in conditiile in care automatizarea ar trebui sa porneasca cel de-al doilea cazan doar daca se depaseste o anumita temperatura pe retur?

De asemenea, mi s-a spus de unii tehniciani ca uzura ar fi mai mare daca oprim un cazan si lasam doar unul in functiune. Mie mi se pare deplasata aceasta afirmatie din moment ce ele oricum ar trebui sa porneasca ambele doar la nevoie.

Si intrebarea de baza, pot lasa doar un cazan functional pana cand temperaturile scad suficient incat sa fie nevoie si de al doilea? Vedeti vreun neajuns la aceasta configuratie?

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)